Бренд №1 у світі у категорії продутів для зниження ваги
Бренд №1 у світі *
Стати клієнтом 38 044 393 77 51

Клінічне дослідження коктейлю Формула 1 у Німеччині

Ожиріння стало справжньою бідою сучасної цивілізації. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2015 року кількість дорослих людей із надмірною вагою може досягти позначки в 2,3 млрд. Це - дуже значна цифра, враховуючи численні ускладнення, причиною яких може стати зайва вага.

Мета дослідження - підтвердити ефективність збагачених білком замінників їжі як засобів зниження ваги і підтримки оптимальної маси тіла. Керівник - Маріон Флетчер-Морс, професор, фахівець з питань дієтології, очолює відділення клінічних досліджень в області харчування і дослідницьку групу з питань боротьбі з ожирінням при університеті Ульма (Німеччина), член Науково-консультаційної ради Herbalife Nutrition.

Дослідження тривало протягом року, до нього було залучено 110 осіб із надмірною вагою. Учасники дослідження були розділені на дві групи. Протягом перших трьох місяців - стадії активного зниження ваги - учасники з першої групи щодня замінювали два прийоми їжі протеїновим коктейлем Формула 1 з додаванням Протеїнової суміші Формула 3. Друга група людей харчувалася звичайною їжею із стандартним вмістом білка. Протягом наступних дев'яти місяців - у фазі підтримки ваги - учасники з обох груп замінювали один прийом їжі білковим коктейлем Формула 1, проте як і раніше продовжували споживання білка в різних обсягах - таких, що були прописані в ході експерименту.

За підсумками дослідження всі учасники втратили у вазі, проте у тих із них, хто перебував у групі з підвищеним споживанням білка, вага знизилася помітно більше, ніж у їхніх опонентів (в середньому 12 кг проти 7 кг). До того ж вони втратили більше жиру, привівши масу свого тіла до норми.

Дослідники довели, що порівняно зі звичайною їжею із стандартним білковим вмістом вживання збагачених білком замінників їжі сприяє помітно кращим результатам як для схуднення, так і для підтримання оптимальної маси тіла. При цьому підвищене споживання білка в процесі зниження ваги сприяє схудненню за рахунок спалювання жиру, а не м'язової маси тіла.

Меріон Флетчер-Морс: «Ми знали, що учасники з обох груп в результаті зможуть втрати надлишкову вагу, але в ході експерименту ми виявили, що підвищене споживання білка сприяє більшому схудненню».