Вхід для Незалежних партнерів

Лише «три грами на день» можуть зменшити рівень холестерину в крові

28.09.2020

Клінічне дослідження, проведене провідними дослідниками в Італії, підтвердило, що бета-глюкани, знайдені у вівсі, можуть знизити рівень холестерину в крові.

Бета-глюкани – основні природні волокна, що містяться у вівсі та ячмені; їх також можна знайти у формі добавок, наприклад, у Beta heart® від Herbalife Nutrition – поживному порошкоподібному напої зі смаком ванілі, що містить ключовий інгредієнт OatWell™ вівсяний бета-глюкан.

Всесвітній день серця

Включаючи три грами вівсяних бета-глюканів до свого щоденного раціону, учасники дослідження всього лише через чотири тижні знизили рівень ЛПНЩ (ліпопротеїдів низької щільності) в середньому на 12%, подальше зниження до 15% спостерігалося всього лише через вісім тижнів. ЛПНЩ, часто згадуваний як «поганий холестерин», складає більшу частину холестерину в організмі і, якщо його рівень є високим, це може збільшити ризик розвитку ішемічної хвороби серця*.  

Загалом дослідження, проведене з використанням Beta heart®, показало середнє зниження загального холестерину на 6,5% через чотири тижні та на 9% – через вісім тижнів. Дослідники також виявили, що рівень холестерину в учасників, тільки-но вони припинили приймати Beta heart®, повертається до початкового,– що підкреслює важливість щоденного споживання бета-глюкану.

Випробування проводилося дослідниками в Університетській лікарні Болоньї Сант'Орсола–Мальпігі від імені Фонду харчування Італії, включало 83 учасника (48 жінок та 35 чоловіків) і було одним з перших клінічних випробувань серед населення Південної Європи. На початку дослідження кожен учасник мав помірно високий рівень холестерину, низький серцево-судинний ризик і споживав типову середземноморську дієту.

 Результати цього дослідження є важливими й підтверджують наші знання про те, що бета-глюкани є ефективним та безпечним способом зниження холестерину в людей з легким і середнім його рівнем, в тому числі відносно молодих пацієнтів. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що в Європі 54% дорослих людей віком від 25 років і старших мають високий рівень холестерину – найвищий рівень у світі».

Результати дослідження опубліковані в науковому журналі «Nutrients».

*Доведено, що бета-глюкан вівса знижує рівень холестерину в крові. Високий рівень холестерину є фактором ризику розвитку ішемічної хвороби серця. Сприятливий ефект досягається у разі щоденного вживання 3 г бета-глюкану вівса. Ішемічна хвороба серця має багато факторів ризику, і зміна одного з цих факторів може мати або не мати сприятливого ефекту. Beta heart не призначений для діагностики, лікування, зцілення або попередження будь-яких захворювань.



Залишити заявку